• 21.04.2015, 15:54

My basic makeup


Ahh, i dag er jeg så utrolig støl, og det er så deilig! Jeg er så glad for at jeg presset meg litt ekstra i går slik at jeg fikk kjenne litt på stølheten. Jeg tror ikke jeg er den eneste som føler at treningen ikke var effektiv hvis man ikke er støl. Dette er jo egentlig ikke sant, fordi hvis du har noen øvelser som du gjør over en lengre periode så blir du etter hvert ikke støl. Nå må jeg innrømme at jeg ikke trener så mye at jeg noen gang ikke er støl etter en treningsøkt, med mindre jeg tar en joggetur. Men nok om det, Let's talk BASIC!


Inneholder lenker til produktene (annonselenker)

Jeg har så alt for lenge ikke vært fornøyd med sminken jeg bruker, men jeg følte meg enda styggere uten sminke så da måtte jeg liksom bare role with it. Men nå er jeg endelig fornøyd, etter sikkert 50 forskjellige foundations med tilhørende highlighter og concealer. Bah, det er en evig ond sirkel med sminke som har feil farge, selv om man har fått hjelp i butikken fordi lyset der inne er helt feil.. Men nå har jeg endelig funnet den perfekte vinter, vår og sommer sminken. Jeg fant nemlig ut (med litt hjelp fra en ekspeditør riktignok) at jeg har porselen hud, noe som krever litt annerledes sminke. I tillegg har jeg oljete hud, derfor må jeg bruke en primer som gjør huden matt. OG! Endelig har jeg funnet noe som passer meg, som ikke får meg til å bli oransje eller for brun eller klumper seg på huden fordi jeg er oljete.


Først bruker jeg en anti-blemish fuktighetskrem fra Clinique. Hvis jeg glemmer å smøre den inn i huden før sminken, blander jeg den med foundationen. Fordelen med å blande fuktighetskrem og foundation er at foundationen holder mye lengre, ulempen er at litt av dekkevnen blir borte. Fuktighetskremen finner du HER.

Etter fuktighetskrem bruker jeg en Pore Minimizer Primer fra Dior, denne primeren gjør huden helt matt og fin noe jeg avhenger av. Jeg legger primeren i T-sonen, det vil si i pannen, rundt og på nesen og litt på haken. Primeren finner du HER.

♥ Så legger jeg foundation, og det er en foundation fra L'OREAL jeg har blitt så glad i, L'Oréal Infallible Matte Foundation Porcelain. Den gjør også huden matt, og har utrolig god dekkevne til å være en billig foundation fra Vita. Jeg bruker den lyseste fargen, men den er dessverre litt mørk for meg midt på vinteren, men nå har det kommet litt sol og nå passer den perfekt. Foundation HER.

Til slutt bruker jeg en concealer fra L'OREAL på urenheter og mørke ringer. Jeg bruker fargen FARGE!!! som er litt lysere enn foundationen, men når jeg blender den inn med pudder syntes det ikke. Denne er kjøpt på HM, men finnes sikkert på nettbutikker også.

 

Etter foundation og concealer bruker jeg to forskjellige pudder. Jeg bruker et solpudder fra Guerlain "Terracotta 4 Seasons" HER (best å kjøpe i butikk) og et pudder fra Max Factor HER, jeg bruker 05 Translucent. Pudderet fikk jeg beskjed om at var transparent, men det er det definitivt ikke. Jeg brukte det som solpudder i vinter, så der har vi et eksempel på en stor feil gjort av butikkdamene i sminkebutikker. Kommer tilbake til dette i et senere innlegg.

Til slutt er det kun å fikse bryna med Chanel Crayon 30 HER og mascara HER, og de produktene kommer jeg til i et annet innlegg. Jeg bruker definitivt mye mer tid på basic sminken enn med øyesminke, men det er vel ganske normalt.


Håper du likte innlegget!

Maren Bjørkli

Search

Bloggdesign

hits